Velkommen i Vejle Shotokan Karate-Do 

       

Info. Til forældre, børn, gæster, elever m.f.

 

Venligst respekter dette når i ankommer til dojoen. Ved begge indgange skal alle elever, forældre, børn, gæster m.f. sætte deres fodtøj i de hvide sko reoler / indgangen på gulvet.

Der er heller ikke tilladt selvom, man bare sidder på en stol og kigger på.

Dette skriv er helt normalt i vores dojo og det gælder alle.

Venligst husk det, og mind gerne hinanden om det.

Oss
Trænerne i karate.

                                                

Vejle Shotokan Karate-Do er "Karate er for alle", en livsstil en super sund kampsport. Den vil udvikle dine motoriske og tekniske færdigheder og med tiden vil du opleve, at karate er mere end blot en sport. Karate er Traditionel Karate, selvforsvar samt stævnekarate. Vi kan tilbyde det hele i Vejle. For yderligere info. kontakt Cheftræner Jeanette Sørensen - Se under instruktørgruppen.

 

Hvornår skal jeg betale kontingent inklusiv Licens – og hvad koster det ?

Betaling forfalder altid i måneden efter sæsonstart – dvs. 15. august eller 2. januar, afhængigt af, hvornår man er startet.

Man betaler for et halvt år af gangen. Senior fra 15 år 1200,- pr. halvår. Junior 10-14 årige kr. 1000,- pr. halvår. Miniholdet 6-9 årige er 750,- pr. halvår. Kontingent er inklusiv karate licens til karate forbund & SKIF Danmark.

Kontingents priser er gældende fra 1/1-23 -

 

Hvordan melder jeg mig ind ?

 

Vi skriver på websiden, når vi optager nye karate elever på holdene, har du trænet karate før, skriver du en mail til Jeanette Sensei se under instruktørgruppen - / skriv til karate.

 

Hvad er en graduering ?

I slutningen af en sæson november/juni måned afholder vi en graduering for alle medlemmer. Her skal eleven vise, at man mestrer de færdigheder, der er indlært i løbet af sæsonen. Et pensum som eleven har trænet efter. Her efter kan man købe et nyt bælte, der viser, at man har opnået en ny grad. Gradueringsgebyr pr. gang fra 10. kyu til 1. kyu er 150kr.

 

Hvornår skal jeg have en GI (karatedragt) – og hvor køber jeg den ?

Det er forståeligt, at man ønsker en karatedragt, kaldet en GI, der skal være hvid, er udformede så de giver fri bevægelighed til slag og spark. De er også velegnede til, når vi skal hive og trække lidt i hinanden. Sidst men ikke mindst kan man købe en karatedragt, men det er ikke et krav som nybegynder, at have købt en karate gi. Den første måneds tid under prøvetiden, kan man fint træne i sportstøj, og se om karate er noget for dig. Efter prøve tiden på 4 uger senest, skal man købe en karate gi, som koster fra 300kr. alt afhængig af str. - Se under Hold : Budo X Karate udstyr.

 

Hvem underviser ?

Vi råder over forskellige instruktører med over 5-25 års erfaring inden for Karate. Instruktørerne skiftes til at undervise, hvorfor du her vil møde forskellige undervisere. På vores hjemmeside kan du læse med om Instruktørerne.

 

Hvor kan jeg finde mere information ?

Vores hjemmeside – her kan du finde oplysninger om de fleste forhold i klubben,og om karate generelt. 

Facebook gruppen Vejle Shotokan Karate Do er kun for medlemmer, der er medlems kriterier for at blive medlem, og der skal svares på de 3 spørgsmål. Der skal der være en god tone på facebookgruppen. Man bliver ikke medlem, før man er tilstede i klubben og træner på et hold. Ligeledes vil stødende opslag, upassende kommentar fra medlemmerne kan og vil ikke tolereres o.l. alle vil blive fjernet omgående uden varsel/blokeret.

 

Andre praktiske oplysninger 

Din mobiltelefon skal være på lydløs under træningen. Der må heller ikke tales i mobiltelefon i dojoen. Der henvises til gangen eller udenfor før din træning. Dine negle skal være kortklippede og rene. Smykker, ringe, halskæder og ørenringe må du gerne lade blive derhjemme – de udgør en risiko for dig selv og dine træningskammerater. Vi forventer at i er engageret når i er tilstede og træner det i får besked på. Din karategi skal vaskes engang om ugen.

Vær stille når instruktøren taler, LYT - Afbryd aldrig!

 

Karate oprindelse

Karate er sammensat af "kara", der betyder tom og "te", som betyder hånd - dvs. "den tomme hånds kunst".

Den moderne karate blev udviklet af Funakoshi på den japanske ø Okinawa i slutningen af forrige århundrede. 

Sidenhed er karate blevet mere og mere kendt op gennem 70, 80, 90, 00´erne, ved en masse stævner i ind- og udlandet. Der afholdes både DM; EM; VW i karate dicipliner som kata & Kumite. For første gang kom Karate med til OL i Japan 2020