vlad-emilie2013


Vi stod op ved 6 tiden søndag den 1. december, og GPS’en var stillet til Ishøj Karate Klub. ”Der er intet bedre end en 2½ timers køretur efterfulgt af 8 timers undervisning.” var mine sarkastiske tanker den søndag morgen, så jeg valgte at tilbagetrække mig mentalt fra køreturen.

Endelig kom vi frem og vi blev modtaget meget pænt og faldt til rette rimelig hurtigt. Programmet bestod af en hurtig velkomst og indledning, efterfulgt af lidt teori, hvor vi lærte lidt om hvilken rolle præ-, post- og samt selve pubertetsfasen, spillede i forhold til den fysiske udvikling hos børn og hvilken relation den så har til vores daglige karatetræning, og så en kort pause.

Efter pausen var der praktisk undervisning hvor vi skulle hoppe i en gi og give den lidt gas. Fokusområderne her var selve opvarmningen, kihon og kata. Undervisningen varede for lidt over 2 timer, men det føltes som meget kortere, da instruktøren på kurset, Tejs Damkjær, var yderst dygtig til at demonstrere øvelserne. Vi fik udvidet vores repertoire af opvarmningsøvelser med mange nye sjove, spændende og meget lærerige lege. Vi oplevede også hvordan man kunne køre den samme kihon teknik i næsten en halv time, uden at blive træt af den, fantastisk!

Så var det blevet tid til frokost! (Yay!)
Emilie og jeg havde forberedt os hjemmefra med madpakker, men det havde vi slet ikke behøvet, fordi der var sørget for buffet! Bedre kunne det da ikke være, det skal også lige nævnes at vi også havde muligheden for at få frugt det meste af dagen – ikke noget jeg vil brokke mig over!

Efter frokosten fordybede vi os lidt længere ned i hvilke typer træning gør hvad for de forskellige pubertetsstadier af et barns krop, og hvilke forskelle der var mellem den typiske pige- og drengekrop, meget spændende og lærerigt. Dernæst hoppede vi over i den fine dojo igen, hvor vi eksperimenterede med nye opvarmningsleje (som var så gribende og sjove at der selvfølgelig ikke kunne undgås skader, uheldigvis), lærte flere måder at takle katatræning på, samt forskellige smarte principper man kan bygge mange kumiteøvelser (i det hele taget enhver type øvelse) op efter, så man fik det ønskede resultat ud af den opstillede træning.

Efter træningen var der et hurtigt bad, hvorefter vi samledes for en kort stund, for at tale om vores oplevelser for dagen der gik, for diplomoverrækkelse og for at udveksle tanker, erfaringer og idéer med de andre deltagende klubber, hvilke var Genbukai Karatedo og Østerbro Shotokan Karate.

Alt i alt en super fed og lærerig dag! Kan stærkt anbefales til andre enten kommende eller aktive børneinstruktører.

En stor tak til klubben for at sende os af sted, tak til Tejs Damkjær og deltagerne for et super fedt kursus, og sidst men bestemt ikke mindst, mange tak til vores chauffør, Lisbeth, som vi fik lokket til at køre os i sidste sekund.

Oss
Vlad

SKIF Danmark

www.skif.dk

Dansk Karate Forbund 

www.danskkarateforbund.dk

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Willy Sørensens Pl. 5 | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates