kyusho-team-odensen2013


Lørdag d.10 August blev der afholdt Kyusho seminar med Nikolaj Skarbye i Odense Taekwondo Klub.

Jean Sensei, Vlad og jeg kørte mod Odense kl.8.45. Da vi ankom til Odense Taekwondo Klub, var fællesrummet fuld af glade og spændte mennesker. Vi var 5 med karate baggrund,og resten var Taekwondo. Omkring 25 forventningsfulde og kampklare deltagere var mødt op for at udvikle sig, og lære en masse om kroppens ”skrøbelige” punkter.

Træningen startede kl. 10.00 med noget anderledes opvarmning. Vi gik i grupper af 4, hvor vi på skift skulle klappe, slå og massere hinanden. Bagefter forklarede Nikolaj en masse om Kyusho, det var utrolig spændende!

Første Halvdel af dagens træning gik ud på at finde nogle af de trykpunkter som gemmer sig i kroppen, og lærer at benytte sig af dem. Det var utrolig spændende, og for mig en lille smule forvirrende med de forskellige trykpunkters navne, når der fx er tale om ”galdeblære 20” som sidder i nakken, og lunge 5 som ligger i underarmen.

Nikolaj var meget god til at vise og forklare, hvordan de forskellige trykpunkter påvirkes. Det var meget imponerende, og lærerigt at se ham udfører teknikkerne og forklare.

Omkring kl. 12.15 fik vi 30 min. pause. Så spiste vil lidt mad, og fik snakket med de andre deltagere. Det var bestemt hyggeligt!

Efter pausen gik 2 halvdel i gang, her vi gik i dybden med principperne i kyusho. Vi lærte også hvordan vi kunne styre vores makker med vores stød og hvordan vi kunne finde åbninger.

Nikolaj lærte os at tænke i andre bane, og at benytte os de kyusho punkter vi havde arbejdet med.

Senere fik vi vidst nogle ekstra øvelser, som hvordan men laver ”trylle støv”, fører folk ud af døren og hvordan vi får vores makker op og køre igen hvis han/hun er blevet slået ud.

Til allersidst demonstrerede han på en frivillig, hvor godt nogle af kyusho teknikkerne vi havde lært virkede, det var ret imponerende, hvor lidt kraft der skal til at slå folk ud, hvis man rammer de rigtige steder.

Da vi var færdige fik vi taget et fint gruppebillede af Jean Sensei, Nikolaj, Vlad og jeg.

Da vi igen vendte snuden hjem mod vejle, var det i hvert fald for mit vedkommende, med ømme muskler, smil på læben og håb om snart at deltage i et så velplanlagt, lærerigt og balanceret seminar igen.

Tak for en gennemført dejlig dag! :-)

Oss
Emilie Spatzek

Opstart af nye hold - januar 2018

Så åbner vi op for en ny sæson, læs mere om det her!

 

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Willy Sørensens Pl. 5 | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates