Iain Abernethy seminar

 

Seminar med Iain Abernethy i Stuttgart.


 

For andet år i træk inviterede Uni karate dojo i Stuttgart til seminar med Iain Abernethy, midt i juni.

Tommy og Kim Villadsen fra Horsens shotokan og jeg selv tog turen derned. Formålet med turen var naturligvis at få nogle af de guldkorn som Iain konstant øser ud af. Men bestemt også tænkt som en mande-hyggetur smiley.gif

Fredag morgen tog vi toget mod Stuttgart. En lang, men alligevel ok tur, da vi havde gode siddepladser, og kun et enkelt skift undervejs. Så – måske ikke så overraskende – fik vi snakket en masse karate snak, så turen gik alligevel forholdsvis hurtigt.

Lørdag tog vi friske og udhvilede ud til hallen, hvor vi skulle træne. Det var også et ordentligt program vi skulle igennem. Tidsplanen hed kl. 10 – 17 kun afbrudt af en times middagspause.

Programmet stod på kanku dai (kushanku), som er vores længste kata, så der var rigeligt at gå i gang med. Næsten traditionen tro startede Iain seminaret med et mindre foredrag omkring kata'ens historie. Og for dem der synes at karate historie er tørt og kedeligt stof, kan jeg næsten sige med sikkerhed, at så har de ikke hørt historien af Iain. Hans faglighed, kombineret med hans engelske humor og glimrende fortællerevne, gør at det lige får et ekstra pift.

Der ligger i øvrigt både en artikel og en podcast på hans hjemmeside der omhandler kanku dai, hvis du skulle få lyst til at vide lidt mere om kata’en.

Efter den historiske introduktion var vi klar til at gå i gang. Kata’en er bygget op på en sådan måde, at alle de lette applikationer ligger først i kata’en. Det giver god mening at starte med de lette ting, som man højst sandsynlig kommer til at træne flest gange og lettest kan få til at virke når man er under pres.

Efterhånden som dagen skred frem, hvor Iain bare blev ved med at fylde på, endte det til sidst med at vi var en smule pressede oven i hovedet smiley.gif

Særlig den sidste time, var der ”udsolgt” de fleste steder. Men ok, selvom det ikke var hård træning, tærer 6 timer alligevel på kræfterne.

Dojo'en, der lå i et universitets område, havde tilknyttet et lille hus, kun 2-3 minutters gang derfra. Her kunne alle der havde lyst deltage i et grillparty, for den nette sum af 5 euro (det er altså kun knap 40 kr.). For denne sum, kunne man spise og drikke alt hvad man ville!

Hmm – synes måske det var en smule risikabelt at sætte prisen så lavt, når man samtidig inviterer 3 sultne vikinger fra det kolde nord smiley.gif

Søndag gik det løs igen. Dog var det kun en kort dag… i hvert fald sammenlignet med lørdag. Dagen var delt op i 2 lektioner af hver 1,5 time.

Første lektion brugte vi på at blive færdige med kata'en. Selvom vi kun manglede en lille smule tilbage, var det alligevel godt at have ”så lang tid” til det sidste, idet der var en del avancerede teknikker til sidst. Kast, nedtagninger, stranguleringer, hovedskruninger var der i de sidste teknikker, så en virkelig fin finale på kata'en.

Iain, der også er en dygtig judo-ka, demonstrerede på flotteste vis kata'ens sidste teknik, hvor man dykker ind under modstanderen og løfter ham op på skulderne. Og for at bruge hans egne ord: Det allerbedste ved denne teknik er at mærke hvordan ens modstander begynder at sprælle når der går panik i ham, og det går op for ham at der er ret langt ned smiley.gif

Sidste lektion var reserveret til at løbe kata’en igennem igen, og dermed prøve alle teknikker og kombinationer fra dagen i forvejen. Det var en rigtig god idé. Dette betyder nu at jeg kan huske alle kombinationerne! Der er i hvert fald ingen kombinationer jeg kan huske jeg har glemt smiley.gif

Herefter var der kun togturen hjem tilbage. Den var ikke helt så komfortabel som turen derned. Bl.a. skulle vi ”sove” i en liggevogn på vejen hjem. Kupéen, der var beregnet til 6 personer, var meget lille. Der var dårlige og hårde liggeunderlag, briksene var smalle og for korte. Heldigvis klarede vi turen rimelig godt, da vi jo alle er forholdsvis unge og i ret god form smiley.gif (blot for god ordens skyld - det er helt uinteressant modtage kommentarer fra sidste sætning).

Da vi kom hjem var vi alle enige om at det havde været en kanon tur, og at vi helt sikkert vil gøre det igen.

Oss
Jean

Opstart af nye hold - januar 2018

Så åbner vi op for en ny sæson, læs mere om det her!

 

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Willy Sørensens Pl. 5 | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates