Iain seminar

 

Lørdag d. 11/9, tidligt om morgenen tog Peder, Jan og jeg til Pinneberg nær Hamborg for at deltage i seminar med Iain Abernethy.

Klubben der stod for arrangementet var en shito ryu klub, så endnu engang var der rig mulighed for at træne på tværs af stilarter.

Dagens program så rigtig spændende ud. Udpluk af teknikker og principper fra heian katas samt bassai dai var der lagt op til.

Som altid, når Iain holder seminar, var dagen krydret med forskellige historier, hvor han fortalte om de gamle mestre, hvordan de trænede og udviklede kataerne, og i særdeleshed også om nogle af deres bizarre udtalelser og holdninger… i hvert fald set ud fra vores kultur og den tid vi lever i nu.

En enkelt udtalelse han nævnte, var fra en mester der hed Chotoku Kyan. Kyan mente helt oprigtigt at for at blive rigtig dygtig til karate, var selve karate træningen ikke nok… man skulle også deltage i drikke konkurrencer og have omgang med prostituerede for at gøre træningen komplet smiley.gif

Vi startede dagen med nogle simple øvelser og bunkai fra starten på heian nidan. Herefter trænede vi så flere forskellige bunkai fra heian nidan. Efter at have øvet alle drills ”tilstrækkeligt” blev de sat sammen til en lang drill.

Da vi så havde nogenlunde styr på hele rækkefølgen, blev øvelsen ændret til at være mere fri. Nu skulle øvelsen køres flydende og kontinuerligt, og vi måtte springe mellem teknikkerne, så rækkefølgen ikke længere var forudbestemt.

Herefter rykkede vi et stykke op af ”kata-stigen” til bassai dai. Enkelte bunkai havde jeg prøvet før, men stadig masser at nye input. Seje teknikker i starten med håndledslåse og neck cranks… farlige teknikker, men super seje at træne.

Vi fik også lige en hurtig lektion i rugby! Eller i hvert fald en takling der sagtens kan bruges til rugby. En af bunkai’ene gik nemlig ud på at dykke ned og støde sin skulder ind i maven på sin modstander, mens man griber bag på begge hans ben og rykker dem væk under ham. En teknik der af og til ender med at man begge lander på gulvet. Og hvad er så mere naturligt end lige at øve lidt gulvkamp når man nu alligevel er dernede smiley.gif

Pludselig var tiden gået! 6 timers træning var det blevet til, og batterierne var da også brugt op.

Der var dog ingen prostituerede eller drikke konkurrencer involveret i dagens træning, men alligevel vil jeg tillade mig at tro på at alle tilstedeværende er blevet lidt klogere på karate smiley.gif

Oss
Jean

Opstart af nye hold - januar 2018

Så åbner vi op for en ny sæson, læs mere om det her!

 

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Willy Sørensens Pl. 5 | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates